SAJ

Betaalbaar en efficiënt

Als het gaat om hoogwaardige zonne-energiesystemen, is SAJ een naam die wereldwijd bekend staat om zijn betrouwbaarheid en kwaliteit. Als derde grootste fabrikant van omvormers ter wereld heeft SAJ inmiddels 18 jaar ervaring in de branche opgebouwd. Het is dan ook niet verrassend dat hun producten steeds meer als dé standaard worden beschouwd in de sector. De robuuste en duurzame SAJ-oplossingen staan garant voor een efficiënte omzetting en opslag van zonne-energie. Bij SAJ geloven ze dat iedereen de kans moet krijgen om hun ecologische voetafdruk te verminderen met behulp van zonne-energie. Daarom richten ze zich op het bieden van hoogwaardige producten tegen betaalbare prijzen om zo de groei van duurzame energiebronnen te ondersteunen. Met SAJ heeft u altijd de zekerheid van betrouwbare en efficiënte zonne-energiesystemen die uw steentje bijdragen aan een groener milieu.

Hybride omvormer

De SAJ H1 en H2 zijn twee series hybride omvormers waarmee woningen effectief gebruik kunnen maken van zonne-energie, zowel voor direct verbruik als voor energieopslag.

SAJ H1-serie:

 • De H1-serie is ontworpen voor residentieel gebruik bij energieopslag.
 • Het vermogen van de apparaten in deze serie varieert van 3 tot 6 kW, wat ze geschikt maakt voor verschillende huishoudelijke behoeften.
 • De H1-serie kent drie eenvoudige instellingsmodi, wat de gebruiker helpt om de omvormer gemakkelijk aan te passen aan hun specifieke situatie.
 • Deze serie heeft een maximaal laadstroom van 100A en biedt een UPS-functie met een omschakeltijd van minder dan of gelijk aan 10ms.
 • Een opvallend kenmerk is het fanless ontwerp, wat zorgt voor een stille werking en een aangenaam binnenklimaat.
 • De H1-serie omvat ook een “zero-export functie“, waarmee de hoeveelheid energie die terug naar het net wordt gestuurd, kan worden geregeld.

Heeft u een vraag?

Helioplus biedt u graag het antwoord.

Dringend nood aan merken?

Ons team staat klaar voor u.

SAJ H2-serie:

 • De H2-serie optimaliseert de ervaring van energieopslag voor residentiële doeleinden.
 • Het vermogensbereik van de H2 omvormers strekt zich uit van 3 tot 20 kW, waardoor het systeem flexibel genoeg is om aan diverse huiselijke energiebehoeften te voldoen.
 • Net als de H1-serie, beschikt de H2 over een UPS-functie met een snelle overgangstijd.
 • De H2-serie staat bekend om de mogelijkheid van 150% DC-overbelasting, waardoor gebruikers meer zonnepanelen kunnen aansluiten dan de nominale capaciteit van de omvormer, wat leidt tot hogere rendementen onder bepaalde omstandigheden.

De SAJ H1- en H2-series bieden geavanceerde technologieën in hybride omvormers die niet alleen de energie-efficiëntie van huishoudens verhogen, maar ook zorgen voor een naadloze integratie van hernieuwbare energieoplossingen in woningen.

PV-omvormer

Bij HelioPlus streven we naar het leveren van kwalitatieve en duurzame energieoplossingen die een positief verschil maken voor families en de wereld. In lijn met deze missie bevelen we de SAJ R5-serie omvormers aan, die ontworpen zijn voor residentiële zonne-energiesystemen.

De SAJ R5-serie biedt een breed scala van vermogens (0,7 kW tot 12 kW), geschikt voor verschillende huishoudgroottes. Deze omvormers zijn efficiënt, met sommige modellen die een efficiëntie tot 97,6% bereiken, wat de energieopbrengst maximaliseert. Met gebruikersvriendelijke installatie en MPPT-technologie, worden energieopbrengsten geoptimaliseerd en is systeembeheer eenvoudig.

In overeenstemming met de waarden van HelioPlus, zoals transparantie en integriteit, biedt SAJ een 10 jaar productgarantie op de R5-serie. Deze lange garantieperiode getuigt van de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de producten, en sluit aan bij onze belofte aan klanten om hen gemoedsrust te bieden met een kwaliteitsvol energieoplossing zonder voorafgaande betaling.

HelioPlus is toegewijd aan het ondersteunen van gezinnen op hun weg naar schone energie, net als de SAJ R5-serie, die een standaard zet voor kwaliteit in de zonne-energie industrie.

Thuisbatterijen

De B1- en B2-thuisbatterijen van SAJ zijn opslagoplossingen die speciaal ontworpen zijn om thuis op een efficiënte manier energie op te slaan. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het duurzame energie-ecosysteem, met name voor huishoudens die zelf zonne-energie opwekken. Hier volgt een overzicht van beide batterijtypen en hun kenmerken:

SAJ B1-serie thuisbatterij:

 • De B1-serie is meestal gericht op kleinere tot middelgrote huishoudens.
 • Deze batterijen zijn vaak beschikbaar in verschillende opslagcapaciteiten, wat flexibiliteit biedt afhankelijk van de energiebehoeften van de gebruiker.
 • Ze zijn ontworpen met lithium-iontechnologie, die bekend staat om zijn hoge energiedichtheid en lange levensduur.
 • De B1-serie is compatibel met de meeste hybride omvormers op de markt, waardoor ze in een breed scala aan residentiële zonne-energiesystemen kunnen worden geïntegreerd.
 • Deze thuisbatterijen zijn ontworpen voor eenvoudige installatie en onderhoud, met een gebruiksvriendelijke interface.

SAJ B2-serie thuisbatterij:

 • De B2-serie is meer geschikt voor grotere residentiële toepassingen of kleine commerciële installaties vanwege de hogere energieopslagcapaciteit.
 • Net als de B1, gebruiken B2-batterijen lithium-ioncellen voor energieopslag, maar ze kunnen een groter aantal zonnepanelen aan en bieden een hogere output.
 • De B2-serie kan ook modulair worden uitgebreid, wat betekent dat de totale opslagcapaciteit kan toenemen als de behoefte van de gebruiker verandert.
 • Geavanceerde management systemen zorgen voor optimalisatie van de laad- en ontlaadcycli, wat de levensduur van de batterij ten goede komt.

Beide series, de SAJ B1 en B2 thuisbatterijen, worden ondersteund door een productgarantie van 10 jaar. Dit is een uiting van het vertrouwen van SAJ in de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten. Deze garantie geeft klanten gemoedsrust, wetende dat hun investering beschermd is tegen fabricagefouten en prestatieproblemen voor een aanzienlijke periode na aankoop.

Hoe werkt de Retrofit AS1 batterij van SAJ?

Integratie met Bestaande Zonne-installaties

De AS1-batterij is ontworpen om naadloos te integreren met een bestaand zonne-energiesysteem. Het maakt verbinding met de DC-zijde (gelijkstroom) tussen de zonnepanelen en de omvormer, waar het de overtollige elektriciteit opvangt die niet direct door het huis wordt verbruikt.

Energieopslag

Wanneer de zonnepanelen meer elektriciteit produceren dan nodig is, slaat de AS1 batterij deze overtollige energie op. De lithium-ion cellen binnenin de batterij slaan de elektriciteit op zodat deze beschikbaar is wanneer de productie van de zonnepanelen niet voldoende is om aan de vraag te voldoen, zoals ’s nachts of op bewolkte dagen.

Energiemanagement Systeem (EMS)

De batterij wordt beheerd door een intelligent EMS dat beslissingen neemt over wanneer energie moet worden opgeslagen of gebruikt, gebaseerd op verschillende factoren zoals energieproductie, huidig energieverbruik, energietarieven, en de opslagcapaciteit van de batterij.

Ontladen en Energievoorziening

Wanneer de woning energie nodig heeft en de zonnepanelen onvoldoende energie leveren, bijvoorbeeld in de avonduren, levert de AS1 batterij de opgeslagen energie, waardoor minder of zelfs geen elektriciteit van het net wordt verbruikt.

Backup mogelijkheden

Afhankelijk van het ontwerp kan de AS1 batterij ook functioneren als een backup stroombron bij stroomuitval, zodat essentiële apparaten blijven werken als het elektriciteitsnet uitvalt.

Gebruikersinterface

Gebruikers kunnen vaak via een app of een online platform hun energieverbruik en -productie in de gaten houden, instellingen wijzigen en real-time data over hun systeemprestaties bekijken.

Flexibiliteit en Schaalbaarheid

Het modulaire ontwerp van retrofitbatterijen zoals de AS1 maakt uitbreiding mogelijk, zodat huishoudens de opslagcapaciteit kunnen verhogen als hun energiebehoeften groeien.

SAJ biedt een scala aan energieopslagoplossingen, en een retrofitbatterij zoals de AS1 is ontworpen om te werken met bestaande zonne-energiesystemen. Dit betekent dat het kan worden toegevoegd aan huishoudens die al zonnepanelen hebben geïnstalleerd, zonder dat de noodzaak bestaat om het hele systeem te vervangen.